BIO GINO

Van kindsbeen af ben ik altijd geïnteresseerd geweest in honden in het algemeen en van jonge leeftijd ging ik op bezoek bij vele fokkers van verschillende rassen.

Op de leeftijd van 13 jaar begon ik naar hondenshows te gaan als bezoeker, kort daarna was ik reeds heel actief als ringsteward op verschillende shows in België.

Sinds mijn tienerjaren is er altijd een hond in mijn leven geweest : de eerste hond met stamboom was een Boston Terrier, import uit Noorwegen. Ik ben trots dat zijn nakomelingen nog steeds terug te vinden zijn in verschillende landen Europa.

Op dat ogenblik kwam ook de Bedlington Terrier in mijn leven en op 19-jarige leeftijd was ik eigenaar en handler van mijn eerste schoonheidskampioen.

Doorheen de jaren ben ik eigenaar/mede-eigenaar van één of meerdere kampioenen in Bedlington Terrier, Galgo Espagnol, Italiaans Windhondje, Petit Brabançon en natuurlijk fokker/eigenaar van Whippets onder de prefix “Jineau”. Samen met de Roccobarocco’s werden een aantal van onze honden niet alleen kampioenen en topwinnaars, maar sommigen onder hen werden ook Best In Show of Best In Specialty Show-winners.

We hebben honden geïmporteerd uit Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Ierland, Nederland en Frankrijk.

Sinds 2010 ben ik definitief benoemd tot keurmeester voor mijn eerste ras de Whippet, daarna volgende de Afghaanse Windhond, Saluki, Ierse Wolfshond, Deerhound en Greyhound.

Ik ben nog steeds actief als ringsteward, handler van mijn eigen honden, keurmeester, deelnemer aan wereldcongressen en seminaries, fokker en bestuurslid van een kynologische vereniging.

Binnen de kynologie probeer ik zoveel mogelijk diverse ervaringen op te doen, zo heb ik o.a. een cursus bijgewoond i.v.m. toilettage voor ruwhaar Teckels, was ik vrijwilliger op een wedstrijd voor verdedigingshonden, nam ik al steward deel aan jachtproeven voor Setters, …

Op een bepaald moment was ik de jongst benoemde actieve keurmeester in België en sindsdienhad ik de eer om de voornoemde rassen te keuren op CAC en CACIB-niveau, Kampioensclubshows, Jonge Honden- en Veteranendagen in België, Nederlands, Frankrijk, Duitsland, Finland, Zweden, Oostenrijk en de Tjechische Republiek.

Momenteel ben ik voorzitter van de Belgische Whippet Club Belge du Whippet, voorheen ben ik reeds 7 actief geweest als penningmeester.